Commons:Gebruikersportaal

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Welkom op het Wikimedia Commons-portaal[edit]

Ben je nieuw op Wikimedia Commons? Op eerste stappen en Welkom vind je informatie over Wikimedia Commons en hoe je mee kan doen met dit project. Alle informatie is beschikbaar in het Engels, en veel is ook in andere talen beschikbaar. Je kunt pagina's in andere talen bekijken door te klikken op de taal van je keuze in het menu bovenaan elke pagina.

Nieuws

Vijfmiljoenste bestand geüpload!

Op 2 september 2009, minder dan zes maanden na het viermiljoenste bestand, werd het vijfmiljoenste bestand geüpload.
Tienmiljoenste bestand
Half april 2011 werd het tienmiljoenste bestand geüpload.


Communicatie
De Helpdesk voor vragen in het Nederlands
Vragen en problemen over het uploaden van afbeeldingen en andere bestanden kunnen hier in het Nederlands worden gesteld.
De Kroeg van Commons in het Nederlands
Stel vragen over mogelijkheden, problemen die je tegenkomt of het beleid. Vergelijkbare pagina's zijn er ook in andere talen.
Attentieforum voor beheerders
Als u een beheerder nodig heeft, bijvoorbeeld om een blokkade of een beveiliging te vragen.
IRC-kanalen
#wikimedia-commons Wikimedia Commons-IRC kanaal
#commonsrc.wikimedia om de recente wijzigingen te volgen op IRC.
#cvn-commons Toont mogelijk vandalisme en nieuwe uploads
Internationale mailing-lijst
commons-l
Contentbeheer
Maken en uploaden
Gewenste afbeeldingen, Vrije mediabronnen voor uploads naar Wikimedia Commons, Gewenste onderwerpen
Verbeteringen
Licentieproblemen
Wikimedia Commons deelprojecten
Onderhoud hulppagina's, CommonsProject Insignia voor coördinatie van conversie naar SVG, Project grafische compententies voor categorisatie van competenties van gebruikers, Project Chinese karakters.
Beleid en beslissingen
Scope Wikimedia Commons-project
De projectdefinitie en de beschrijving van het daaruit voortgekomen beleid op licensering, toegestane copyrightmeldingen en bestandstypen verschaffen je belangrijke informatie over wat we wel en niet zijn.
Richtlijnen voor verwijdering
De richtlijnen voor verwijdering liggen dicht bij de scope van het Wikimedia Commons-project. Ze geven aan wanneer en hoe content verwijderd kan worden die om uiteenlopende redenen niet op Wikimedia Commons thuishoort.
Meertaligheid
Wikimedia Commons is meertalig. Gebruik Babel om andere medewerkers te vinden die je taal spreken. Discussie over het taalbeleid heeft plaats op de pagina Overleg: taalbeleid.
Grafische kwaliteiten van gebruikers
Voor de categorisatie van gebruikers naar hun grafische/audiokwaliteiten op Commons. Zo zijn ze sneller te vinden en kunnen ze elkaar sneller vinden.
Beheerders
Een lijst met beheerders en stemmen voor aanvragen van beheerdersrechten. Aanvragen en stemming voor botbitjes worden hier ook afgehandeld.
Adviezen en instructies
Hulpindex
Alle help-, project-, beheer-, discussie-, beleidspagina's en overige instructiepagina's over hoe mee te werken in wiki's als Wikimedia Commons staan hier. Een overzicht van de structuur van het Wikimedia Commons-project zelf staat op de pagina Category:Commons.
Software
Aanbevolen software om ieder mediatype dat je kunt delen via Wikimedia Commons te kunnen maken en bewerken.
Hulpprogramma's
Hulpprogramma's voor het uploaden naar en beheer van Wikimedia Commons, zoals bijvoorbeeld Commonist voor het uploaden van grote aantallen afbeeldingen. Het hulpmiddel integratie voegt aanvullende functionaliteit toe aan de Wikimedia Commons-webinterface.
Hoe Wikimedia Commons-inhoud gebruiken
Een overzicht van hoe Wikimedia Commons-inhoud te gebruiken in de verschillende Wikimedia-wiki's en hoe inhoud uit Commons door derde partijen hergebruikt kan worden. Zie ook mediahulp voor programma's en tips om afbeeldingen en filmpjes te bekijken en naar geluidsbestanden te luisteren die op Wikimedia Commons staan. Zie uitgelichte afbeeldingen, afbeeldingen van de dag en media van de dag voor bijzonder waardevolle inhoud voor hergebruik.